ZF 24

Banca Angliei a dezvăluit designul pentru noile bancnote cu regele Charles al III-lea. Chipul monarhului va apărea pe bancnote până la jumătatea anului 2024

Banca Angliei a dezvăluit designul pentru noile bancnote...

Autor: Andrei Şerbănescu

20.12.2022, 12:42 247

La 20 decembrie 2022, Banca Angliei a dezvăluit designul bancnotelor care poartă chipul Regelui Charles al III-lea*. Portretul regelui va apărea pe toate cele patru bancnote din polimer (5£, 10£, 20£ şi 50£). Restul desenului de pe bancnote va rămâne acelaşi. Imaginea regelui va apărea pe partea din faţă a bancnotelor, precum şi în fereastra de siguranţă transparentă. Noile bancnote pot fi verificate în acelaşi mod în care se pot verifica bancnotele din polimer cu Regina Elisabeta a II-a.

Potrivit Băncii Angliei, noile bancnote vor intra în circulaţie până la jumătatea anului 2024. 

Banca Angliei a anunţat oficial că bancnotele care prezintă portretul reginei Elisabeta a II-a vor putea fi utilizate în continuare. Bancnotele cu Regina Elisabeta a II-a şi cu Regele vor fi puse în circulaţie în acelaşi timp. 

Noile bancnote vor fi tipărite doar pentru a le înlocui pe cele uzate şi pentru a face faţă unei eventuale creşteri globale a cererii de bancnote. Abordarea BoE este conformă cu recomandările Casei Regale, pentru a minimiza impactul financiar şi de mediu al acestei schimbări.

 

*Sursă fotografie: Bank of England

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO