ZF 24

Banca centrala elvetiana cere UBS si CS sa isi mareasca rezervele de lichiditati

19.06.2008, 13:38 15

Banca centrala a Elvetiei a cerut bancilor UBS si Credit Suisse sa isi mareasca rezervele de capital pentru a nu repeta dezastrele de pe piata subprime si a strica astfel reputatia tarii, informeaza Reuters.

Banca Nationala a Elvetiei a realizat un nou proiect de intarire a sistemului bancar, punand accentul pe "marirea rezervei de capital pentru bancile mari". "Marimea si importanta (bancilor) pentru economia elvetiana justifica o politica decizionala mai prudenta cand ne referim la nivelul rezervelor de capital", se arata in raport.

Elvetia este inca afectata de reducerea cu 37 miliarde dolari (23,89 miliarde euro) valorii contabile a activelor, inregistrata de UBS, dublu fata de pierderea inregistrata de banca britanica RBS.

Banca centrala a Elvetiei a decis azi mentinerea ratei dobanzii la 2,75%, considerand ca accelerarea inflatiei va scadea ca urmare a incetinirii economiei orientate spre export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO