ZF 24

Banca Romaneasca, dobanda de 5% pe an la conturile de economii in lei

23.03.2010, 18:23 17

Dobanzile la conturile de economii in lei au coborat rapid de lainceputul acestui an, multe dintre ofertele bancilor ajungandsimtitor sub dobanda de politica monetara a BNR, de 7% pe an. BancaRomaneasca, de exemplu, vine cu o dobanda de 5% pe an la conturilede economii in lei, unul dintre cele mai scazute nivele dinpiata.

Cu o oferta similara vine si BCR, care are o dobanda cuprinsa intre4,5% si 5,5% pe an in functie de suma economisita, in timp ce laAlpha Bank dobanzile se situeaza in intervalul 3,75%-6,75% pean.

Cea mai mare dobanda la conturile de economii, de 9% pe an, esteoferita de italienii de la Intesa Sanpaolo Bank. Majoritateadobanzilor pentru acest tip de produse se situeaza insa in jurul a6-7% pe an.

Conturile de economii nu mai sunt incurajate de banci dupa intrareain vigoare, in toamna trecuta, a noilor norme de lichiditate aleBNR, care le obliga sa coreleze mai strans lichiditatile detinutecu fondurile atrase pe termen foarte scurt. In acelasi timp,eliminarea impozitului pe veniturile din dobanzile la depozitele latermen a diminuat interesul clientilor pentru acest tip deproduse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO