ZF 24

Barroso: Am incercat sa formez un Colegiu al comisarilor care poate genera idei noi

27.11.2009, 14:47 20

Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a sustinut ca pe bazanominalizarilor facute de statele membre, a incercat sa creeze unColegiu al comisarilor care sa poata genera idei noi si care va fiunul decisiv pentru redresarea Europei, informeaza Mediafax.

"Avem un program european, iar acum avem o echipa europeana. Pebaza nominalizarilor facute de statele membre, am incercat sa creezun Colegiu (al comisarilor, n.red.) care poate genera idei noi siun nou impuls pentru cele mai mari provocari cu care ne confruntamin prezent in Europa", afirma Barroso.

"Acest colegiu va implementa liniile directoare politice pe carele-am prezentat Parlamentului European. Sunt increzator ca acestColegiu va fi unul decisiv pentru indrumarea Europei spre redresaresi catre o economie de piata sustenabila care sa lucreze pentruoameni", a mai declarat Barroso.

Presedintele CE a spus ca a urmarit crearea unei Comisiiputernice "pentru a face fata unui rol consolidat al Europei,inclusiv pe scena internationala, oferit de Tratatul de laLisabona". "Una dintre indatoririle cheie ale acestui Colegiu va fide a transforma in realitate noile oportunitati reprezentate deTratatul de la Lisabona", a spus Barroso.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO