ZF 24

Basescu la Zagreb: Nu vom accepta utilizarea energiei ca instrument de presiune politica (Update)

24.06.2007, 17:34 18

Presedintele Traian Basescu a declarat, astazi, la Summitul privind energia, de la Zagreb, la care participa si omologul sau rus Vladimir Putin, ca Romania nu va accepta niciodata ideea utilizarii energiei ca instrument de presiune politica.
"Trebuie sa acceptam toti ca energia este o marfa, fie ea si strategica, dar niciodata nu vom accepta ideea utilizarii energiei ca instrument de presiune politica", a spus Basescu.
Seful statului a mentionat ca mesajul principal al interventiei sale este ca Romania considera ca solutia pentru zona Europei de Sud-Est este crearea unei piete integrate la nivel regional, in care producatorii de energie sa actioneze conform principiilor liberei concurente, iar beneficiarii sa poata opta pentru cele mai bune servicii.
"Romania sprijina promovarea proiectelor de infrastructura destinate sa deschida noi rute de transport si sa contribuie la diversificarea surselor de aprovizionare", a spus Traian Basescu.
El a adaugat ca securitatea energetica a regiunii, dar si a Europei in ansamblu depind de modul in care statele din aceasta zona vor intelege sa promoveze cooperarea cu marii furnizori de energie in cadrul reglementat de normele liberei concurente. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO