ZF 24

Baumix acuza Henkel Romania de incalcarea proprietatii intelectuale

13.03.2007, 12:18 22

Producatorul de adezivi si materiale pentru constructii Baumix a actionat in judecata compania Henkel Romania, pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala, prin folosirea unui slogan si a designului unor produse lansate de Baumix, a anuntat firma.

"Baumix a inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci - OSIM, in 2004, alaturi de numele brandului si sloganul "pentru profesionisti", cat si designul sacilor de ambalaj pentru adezivi, gleturi si alte produse apartinand companiei", se arata intr-un comunicat al Baumix.

Ulterior, Henkel a lansat pe piata saci cu adezivi marca Ceresit, "cu un design copiat dupa cel al sacilor Baumix" si a inceput sa promoveze marca Ceresit prin sloganul "Ceresit, pentru profesionisti", conform Baumix.

In urma acestor operatiuni, vanzarile produselor Baumix au inregistrat o stagnare.

Potrivit directorului general al Baumix, Augustin Russu, compania Henkel a fost avertizata in scris pentru solutionarea problemei, insa nu a raspuns solicitarii firmei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO