ZF 24

BCR, BRD, UniCredit şi Raiffeisen şi-au înscris patronatul la tribunal

BCR, BRD, UniCredit şi Raiffeisen şi-au înscris...

Autor: Ciprian Botea

13.05.2014, 00:06 681

Consiliul Patronatelor Bancare, noua organizaţie profesională fondată de BCR, BRD, Raiffeisen şi UniCredit Ţiriac Bank ca alternativă la Asociaţia Română a Băncilor (ARB) , s-a înregistrat la tribunal şi poate demara oficial activitatea, dar deocamdată rămâne doar cu cei patru membri fondatori.

Chiar dacă au fost şi alte bănci care s-au arătat interesate de noua structură şi au cerut documentaţia necesară înscrierii, deocamdată niciuna nu a depus în mod oficial vreo cerere de aderare. Lansarea patronatului a fost anunţată la începutul lunii aprilie, chiar înainte de adunarea generală a ARB. Cele patru bănci fondatoare sunt în continuare şi membre ale ARB.

Dintre celelalte bănci mari, doar Banca Transilvania a declarat public în trecut că analizează statutul patronatului, fără să sugereze însă că s-ar grăbi să adere la această organizaţie. Omer Tetik, directorul general al BT, a menţionat luna trecută pentru ZF că politica băncii este de a susţine toate eforturile care asigură transparenţă şi stabilitate în sectorul financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO