ZF 24

BCR îşi trimite vicepreşedintele pe financiar să administreze neperformantele

Bernd Mittermair

Bernd Mittermair

Autor: Razvan Voican

03.02.2014, 00:07 512

Austriacul Bernd Mittermair, 45 de ani, care în ultimii doi ani a fost vicepreşedintele executiv pe financiar al BCR, a fost însărcinat de consiliul de supraveghere al băncii să preia conducerea diviziei de remediere, restructurare şi recuperare a creditelor neperformante – o zonă critică de care depinde relansarea celui mai mare creditor al economiei.

Transferul lui Mittermair de pe financiar pe recuperare creanţe proaste vine după numai patru luni de când tot consiliul de supraveghere al BCR stabilise că nou-înfiinţata divizie „a celor 3 R“ va fi condusă de Michael Beitz, 61 de ani, care fusese vicepreşedinte executiv pe risc şi avea oricum o responsabilitate în domeniu. Austriecii de la Erste s-au răzgândit însă între timp. BCR a anunţat că veteranul Beitz a primit „un nou rol important“ neprecizat în cadrul Erste Group. Bancherul german era ultimul păs­trat din echipa fostului CEO al BCR Dominic Bruynseels.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO