• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
ZF 24

BCR susţine că legea dării în plată deja a început să blocheze piaţa creditelor ipotecare

BCR susţine că legea dării în plată deja a început să blocheze piaţa creditelor ipotecare

Autor: Liviu Popescu

30.05.2016, 11:47 4584

Pentru clienţi, legea dării în plată este o lege a evacuării locuinţei, iar pentru piaţă bancară şi pentru siguranţă economică a ţării, în general, această lege este un factor major de risc şi incertitudine, susţin reprezentanţii BCR, cea mai mare bancă din România.

“Pentru cazurile realmente sociale, unde soluţiile de restructurare clasice ori alte instrumente nu mai pot funcţiona, ne vom abţine de la a iniţia proceduri judiciare de contestare a notificarilor care întrunesc condiţiile legii darea în plată.

Închisoarea unde deţinuţii sunt atât de înfricoşători încât nici gardienii nu intră. Instituţia este păzită doar la exterior de poliţişti

Reiterăm faptul că respectăm legile statului român, însă convingerea noastră fermă este că Legea Darea în Plată încalcă Constituţia, iar din acest motiv vom solicita verificarea constituţionalităţii legii, mai spune BCR.

Cele mai periculoase forţe speciale din lume

în tot acest context, tot ceea ce putem remarcă este faptul că o altfel de abordare, incluzând deduceri fiscale pentru reducerea şoldurilor debitorilor supra-îndatoraţi, ar fi evitat măsurile nesustenabile şi efectele negative ale legii Darea în Plată. Din păcate, cel mai notabil dintre aceste efecte, blocarea curentă a pieţei creditelor ipotecare, deja afectează în mod negativ mii de clienţi, conchid reprezentanţii BCR.

Una dintre cele mai frumoase cetăţi din România, deschisă publicului după cinci ani de restaurare

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: