ZF 24

Berarii Romaniei: Consumul de bere s-a intors in 2006, la 81 de litri pe cap de locuitor

Berarii Romaniei: Consumul de bere s-a intors in 2006, la 81 de litri pe cap de locuitor
17.03.2010, 13:25 55

Reprezentantii Asociatiei Berarii Romaniei sustin ca vanzarilede bere au scazut anul trecut cu 13% comparativ cu rezultatele din2008, la 17,6 milioane de hectolitri.

Astfel, consumul de bere pe cap de locuitor s-a diminuat anultrecut la 81 de litri pe cap de locuitor fata de 93 de litri inurma cu doi ani. Cu toate acestea, reprezentantii asociatiei spunca in ceea ce priveste vanzarile pe ambalaje(PET, cuite, sticla,draft) anul 2009 nu a a dus mari schimbari.

"Scaderea a fost determinata in mare parte de scaderea puteriide cumparare a populatiei", a declarat Jan Derk van Karnebeek,presedintele Heineken Romania si cel care va detine anul acestafunctia de presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei.

Asociatia Berarii Romaniei, infiintata in 2004, este formata dincei mai mari producatori de bere ai pietei locale : Bergenbier,Heineken Romania, Romaqua Group, United Romanian Brewers Bereprodsi Ursus Breweries. Impreuna, acestia detin 90% din vanzarilelocale de bere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO