ZF 24

Bergenbier si Stella Artois intra pe mainile CVC

15.10.2009, 09:56 47

Grupul Anheuser-Busch InBev (AB InBev), cel mai mare producatorde bere din lume, urmeaza sa vanda activele si operatiunile dinEuropa Centrala, inclusiv din Romania, catre firma de capitalprivat CVC Capital Partners, pentru 2,231 miliarde de dolari (1,5miliarde euro), informeaza Mediafax.

Fondurile de investitii consiliate de CVC vor cumpara activeleAB InBev din Romania, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia,Croatia, Muntenegru si Bosnia-Hertegovina, in baza unui acordincheiat de AB InBev si CVC.

Totodata, CVC va produce si/sau distribui marcile de bere StellaArtois, Beck's, Lowenbrau, Hoegaarden, Spaten si Leffe in acestetari, sub licenta AB InBev.

Grupul AB InBev poate incasa fonduri suplimentare de pana la 800milioane de dolari (535 milioane de euro), in functie derentabilitatea investitiei CVC, si si-a rezervat dreptul la primaoferta pentru recumpararea activelor, in eventualitatea in carefondul ar dori sa vanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO