ZF 24

Best Foods a luat un teren de 2,9 mil. euro în Bucureşti de la Spicul

Best Foods a luat un teren de 2,9 mil. euro în...

Autor: Gabriel Razi

26.02.2014, 21:24 2089
Producătorul de pufuleţi, popcorn şi chipsuri Best Foods, deţinut de omul de afaceri grec Epameinondas Ochonos (66 de ani), a achiziţionat un teren de 8.000 metri pătraţi în Bucureşti în bulevardul Timişoara pentru circa 2,9 mil. euro de la producătorul de pâine Spicul, aflat în insolvenţă şi care este controlat de antreprenorul Gheorghe Ilie.

„Tranzacţia a inclus şi clădirile. Terenul se află foarte aproape de fabrica Best Foods şi se pretează pentru a amenaja un depozit“, a explicat pentru ZF Gheorghe Ilie, acţionarul majoritar al Spicul.

Tranzacţia făcută pentru un preţ mediu de 350 euro/mp s-a făcut la un discount de 30% faţă de cotaţia la care s-au încheiat alte înţelegeri în zonă în urmă cu opt ani.

Înţelegerea dintre Spicul şi Best Foods vine în contexul în care producătorul de panificaţie se zbate de mai mult de doi ani în insolvenţă după ce compania a cedat sub presiunea unor datorii de peste 20 de milioane de euro. Declinul Spicul a venit după ce producătorul şi-a relocat fabrica din zona Orhideea în localitatea Rudeni din Ilfov, fără a mai reuşi să îşi reocupe ulterior locul în piaţă.

Reprezentanţii Best Foods România, companie cu afaceri de 12,8 milioane de euro/an, nu au comentat ieri în niciun fel pe marginea acestui subiect.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia lui Gheorghe Ilie despre tranzacţie 

- decizia luată anul trecut de  creditorii Spicul

- detalii depsre activitatea  Best Foods în România 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO