ZF 24

BRD Sogelease va externaliza activitatile de leasing operational

20.03.2007, 16:59 22

BRD Sogelease va externaliza activitatile de leasing operational si inchiriere de echipamente si vehicule de peste 3,5 tone catre o firma nou infiintata, care va deveni operationala la sfarsitul lunii martie, a declarat, astazi, directorul comercial al companiei, Bogdan Cernescu.

"BRD Sogelease Asset Rental va prelua activitatile de leasing operational si inchiriere de echipamente si vehicule de peste 3,5 tone intrucat aceste operatiuni nu mai pot fi desfasurate de compania de leasing, potrivit legislatiei referitoare la institutiile financiare nebancare", a afirmat Cernescu la un seminar privind finantarea sectorului public.

Firma de leasing avea, la finele anului trecut, active de peste 210 milioane de euro si o cota de piata de 6,5%, potrivit estimarilor proprii.

Compania a finantat, in perioada 2002-2007, achizitii publice in valoare de peste 16 milioane de euro, deservind circa 20 de clienti din sectorul public - primarii, municipalitati si consilii locale. Valoarea unui contract de leasing pe acest segment a variat intre 3.000 de euro si peste 6,6 milioane de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO