ZF 24

Broker Cluj isi intareste controlul asupra sucursalelor

13.02.2009, 15:33 22

Conducerea Broker Cluj a adoptat o serie de masuri pentru controlul mai strict al activitatii sucursalelor dupa ce CNVM a descoperit o serie de nereguli la doua agentii ale societatii de brokeraj.

Consiliul de Administratie al firmei de brokeraj Broker Cluj a decis ca incasarile de la clienti sa fie efectuate exclusiv prin cont bancar, iar platile fie prin banca, fie prin mandat postal cu confirmare de primire, potrivit unei raportari transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Firma de brokeraj va efectua prin casa doar platile cu caracter administrativ si cele care au ca scop diminuarea soldurilor de mica valoare.

Conducerea firmei a mai hotarat ca sucursalele care nu sunt conectate la sistemele BVB si Bursei din Sibiu sa fie transformate in agentii, iar eliberarea portofoliilor, a rulajului conturilor si a altor documente solicitate de catre clienti sa fie realizate numai la sediul central al Broker, de o persoana imputernicita in acest sens.

Totodata, se va generaliza accesul clientilor la vizualizarea propriilor conturi, iar chitantierele de la subunitati vor fi concentrate la sediul central.

Conducerea firmei de brokeraj si-a mai propus rationalizarea retelei de subunitati teritoriale, astfel incat sa fie pastrate doar cele care se dovedesc rentabile. Societatea va prezenta in martie rapoarte privind rezultatele controlului in societate, situatia debitelor clientilor si auditul intern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO