ZF 24

Bursa de la Varsovia ar putea infiinta o platforma de tranzactii cu actiuni la Sibiu

03.02.2008, 12:19 16

Bursa de la Varsovia este interesata de infiintarea unei platforme de tranzactionare cu actiuni in Romania, avand ca baza Bursa Monetar - Financiara si de Marfuri Sibiu, unde detine o participatie de1,8%, a declarat, vineri, directorul general al operatorului polonez, Ludwik Sobolewski, citat de Mediafax.

Pe de alta parte, Bursa de la Varsovia ar fi interesata de cumpararea unei participatii la concurentul PFTS, din Ucraina, actiune care ar sustine planurile operatorului polonez de a deveni un punct financiar cheie in Europa Centrala.

Operatorul bursier de la Varsovia concureaza cu platforma austriaca Wiener Boerse pentru prima pozitie din Europa Centrala in topul preferintelor investitorilor de pe piata de capital, si si-a exprimat deja interesul pentru achizitia mai multor burse regionale de actiuni.

"As cumpara cu bucurie actiuni PTFS daca ar fi de vanzare, dar in prezent nu exista o astfel de oferta", a declarat Sobolewski.

Aproximativ 335 de companii sunt listate la PFTS, o bursa cu o capitalizare totala de peste un miliard de dolari. Bursa de la Varsovia are o capitalizare totala de 388 miliarde de dolari.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO