ZF 24

Bush vrea sa convinga Congresul sa accepte planul de stimulare

27.01.2008, 11:01 20

Presedintele american George W. Bush a rugat, vineri, Congresul sa accepte planul de stimulare economica care ar oferi scutiri de la taxe americanilor, considerand ca "ar fi o greseala sa intarzie sau sa deturneze aceasta decizie".

Pachetul de stimulare isi propune sa reduca din impozite si taxe pentru a incuraja consumatorii americani sa revina la obiceiurile de a face mai multe cumparaturi.

Bush spera ca doua treimi din banii alocati sa inceapa sa fie dati incepand cu luna mai, sub forma de cecuri de reducere, la aproximativ 117 milioane de familii. Platitorii de taxe individuali vor primi aproximativ 600 de dolari, in timp ce perechile vor primi 1.200 de dolari, iar celor cu copii li se va da aditional 300 de dolari per copil.

Afaceristii vor primi stimulente de 50 miliarde dolari pentru a le investi in fabrici noi si echipamente.

Democratii din Senat ar dori sa includa in acest program si beneficii pentru someri, neajungand insa la nici un rezultat in negocierile cu republicanii si administratia Bush.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO