ZF 24

Camil Perian, Skin Media: Vrem ca smartphone-urile şi tabletele Utok să devină un brand est-european

Camil Perian, directorul general al Skin Media: Extinderea geografică este una dintre priorităţile noastre pentru anul acesta

Camil Perian, directorul general al Skin Media: Extinderea geografică este una dintre priorităţile noastre pentru anul acesta

Autor: Ioana Nita

08.06.2014, 20:31 918
Distribuitorul IT&C Skin Media, deţinut de familia de antreprenori locali Perian, cu afaceri de 43 mil. euro în 2013, are în plan să intre anul acesta cu brandul propriu de tablete şi smartphone-uri Utok şi pe celelalte pieţe din Europa Centrală şi de Est-Polonia, Cehia şi Bulgaria, unde nu este prezent, strategia companiei fiind de a comercializa produsele proprii în toate ţările din regiune.
 
În prezent, tabletele şi smartphone-urile Utok sunt distribuite în România, Ungaria, Moldova, Serbia, Croaţia şi Grecia.
 
„Extinderea geografică este una dintre priorităţile noastre pentru anul acesta. Deo­cam­dată nu am accesat pieţele mari din regiune, precum Polonia şi Cehia. Planul este să vindem în toate ţările din regiune. Practic vrem să devenim un brand est-european“, a declarat Camil Perian, directorul general al Skin Media. 
 
Compania a lansat produsele sub brandul Utok în octombrie anul trecut, iar în decurs de 8 luni a comercializat 100.000 de tablete şi smartphone-uri pe cele şase pieţe în care activează, din care 70% au ajuns deja la clienţi.
 
Până la sfârşitul anului, Perian estimează că numărul de tablete şi smartphone-uri comercializate se va dubla la 200.000.
 
„Cantitatea pe care o estimăm este dublă faţă de cea înregistrată din octombrie până în prezent“, a precizat el.
 
Anul trecut pe plan local s-au vândut peste 500.000 de tablete, din care aproape jumătate au fost produse de companii locale. Pentru anul acesta, jucătorii din piaţă estimează că vânzările de tablete vor trece de pragul de 800.000 de unităţi.
 
Până în prezent, din cele 100.000 de dispozitive mobile Utok comercializate, tabletele au reprezentat 65%. Gama Utok lansată în octombrie anul trecut cuprinde 7 modele de tablete şi 6 smartphone-uri. Compania a ales să îşi diversifice gama de tablete şi a prezentat ieri trei modele de tablete cu procesor Intel - i700, i700 Ultra şi i800. Modele i700 şi i700 Ultra, cu ecran de 7 inchi, vin echipate cu procesoare dual-core, memorie RAM de 1 GB şi capacitate de stocare 8 GB şi rulează sistemul de operare Android 4.4. Livrările pentru tableta i700 vor fi efectuate din data de 6 iunie, preţul fiind de 299 lei, iar modelul i700 Ultra urmează să fie comercializat în decursul acestei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO