ZF 24

Carrefour vrea să intre în mall-ul Victoria City în locul reţelei Cora

Carrefour vrea să intre în mall-ul Victoria City în...

Autor: Cristina Cuncea

05.11.2014, 11:52 2204

Încheierea unui contract cu o reţea de hipermarketuri este o condiţie obligatorie pentru ca un dezvoltator să înceapă construcţia unui centru comercial.

Grupul Benevo, fondat de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, şi-a anunţat de mai mulţi ani intenţia de a dezvolta un centru comercial pe terenul din apropierea staţiei de metrou Jiului, iar în primăvara acestui an a obţinut autorizaţia de construire pentru ridicarea mallului, începerea lucrărilor fiind pro­gra­mată pentru luna iulie.

"Negocierile cu antreprenorul general sunt finalizate, iar semnarea contractului este programată pentru miercurea viitoare (30 iulie)", declara în vara acestui an Topo­lins­ki, afirmând totoda­tă că cei de la Cora au în continuare contract de închi­riere pentru proiectul din Bucureştii Noi.

De atunci însă compania nu a mai anunţat alte termene pentru proiect. Reprezentanţii Benevo nu au răspuns solicitării MEDIAFAX legată de negocierile cu reţeaua Carrefour.

Pe de altă parte, reprezentanţii Carrefour România nu au comentat informaţiile.

"Carrefour România nu comentează aceste informaţii. Vă putem confirma că ne continuăm expansiunea pe toate formatele, toate deschiderile urmând a fi comunicate în mod oficial, la momentul oportun, atât către presă cât şi către consumatori", au declarat reprezentanţii reţelei de retail.

Grupul francez a încheiat în acest an mai multe contracte cu dezvoltatorii de centre comerciale în Bucureşti şi în ţară. Astfel, Carrefour va fi prezent în centrul comercial Veranda, dezvoltat de omul de afaceri Florin Pogonaru în apropierea Pieţei Obor, unde a închiriat 10.000 de metri pătraţi şi de asemenea a cumpărat 12.000 metri pătraţi în mall-ul ParkLake care a fost anunţat de Sonae Sierra şi Caelum în Titan.

De asemenea, reţeaua de hipermarketuri va fi prezentă şi în centrul comercial pe care fondul de investiţii NEPI urmează să îl dezvolte la Timişoara. Pe lângă acest proiect, Carrefour mai este prezent şi în Shopping City Târgu-Jiu şi Vulcan Value Center din cartierul Rahova al Capitalei, ambele deschise în acest an de NEPI.

Reprentanţii Cora România nu au comentat in­for­maţiile până la transmiterea acestei ştiri. Grupul francez a anunţat în vara acestui an că a oprit procesul de ex­pan­siune pe piaţa locală, dar la acea vreme îşi menţinea intenţia de a des­chide în Bu­cureştii Noi.

Printre viitorii chiriaşi anun­ţaţi în cadrul centrului comercial Victoria City se mai numără retailerii H&M, C&A, Hervis, Mango, Deichmann sau Koton, precum şi un cinematograf Cine Grand cu opt săli.

Michael Topolinski a mai fost implicat în proiectul Vulcan Value Center, livrat în acest an de NEPI, şi controlează fabrica de pompe Aversa de la Obor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO