ZF 24

Casele de lux din Londra sfidează încetinirea pieţei imobiliare a Regatului Unit: Vânzările de locuinţe mai scumpe de 5 milioane de lire sterline au crescut cu 63% faţă de media înregistrată înainte de pandemie

Casele de lux din Londra sfidează încetinirea pieţei...

Autor: Andrei Şerbănescu

19.01.2023, 13:02 219

Cele mai scumpe case din Londra reuşesc să sfideze încetinirea pieţei imobiliare din Marea Britanie, raportează Bloomberg. 

Noile instrucţiuni de vânzare pentru locuinţele a căror valoare depăşeşte 5 milioane de lire sterline (6,2 milioane de dolari) au fost cu 74% mai mari în ultimul trimestru din 2022 comparativ cu media de dinainte de pandemie, potrivit datelor compilate de agenţia LonRes.

„În 2022, vânzările de locuinţe de peste 5 milioane de lire sterline, care reprezintă doar 8% din piaţa imobiliară londoneză de primă mână, au fost cu 63% mai mari decât media înregistrată înainte de pandemie", a declarat Anthony Payne, director general la LonRes. 

Piaţa imobiliară din Marea Britanie se confruntă cu perturbări severe pe măsură ce se adaptează la costurile mai mari ale împrumuturilor şi la ameninţarea unei scăderi a preţurilor locuinţelor. Trei dintre cei mai mari constructori de locuinţe din ţară au raportat săptămâna trecută o scădere a vânzărilor, lăsând să se înţeleagă că piaţa va fi mai turbulentă în 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO