ZF 24

Cât costă combaterea coronavirusului. Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Sunt necesare 675 milioane de dolari pentru lupta împotriva epidemiei

Cât costă combaterea coronavirusului. Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Sunt necesare 675 milioane de dolari pentru lupta împotriva epidemiei

Autor: Andrei Vacaru

06.02.2020, 16:19 78

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că pentru combaterea epidemiei cauzate de noul tip de coronavirus (2019-nCoV) în China şi la nivel mondial este nevoie de 675 de milioane de dolari şi de un plan care să acopere perioada februarie-aprilie 2020.

„Cea mai mare îngrijorare a mea este că există unele ţări care nu au în acest moment sistemele necesare pentru depistarea persoanelor care au fost infectate”, a declarat Tedros Adhanom, directorul general al OMS. „Este nevoie de sprijin suplimentar pentru ca sistemele de sănătate cu probleme să poată detecta, diagnostica şi trata persoanele care au acest virus, pentru a preveni transmiterea de la om la om şi pentru protejarea angajaţilor din domeniul medical”, a adăugat el.

OMS propune stabilirea unui plan pentru perioada februarie-aprilie 2020, care are ca scop limitarea transmiterii virusului de la om la om, în principal în ţările care ar avea probleme cu gestionarea unei eventuale epidemii, identificarea, izolarea şi tratamentul pacienţilor şi reducerea impactului economic şi social al epidemiei.

Cel puţin 564 de persoane au murit la nivel global ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus, după ce au fost înregistrate 70 de noi decese în provincia Hubei, au informat miercuri autorităţile. Dintre acestea, 562 de decese au fost înregistrate în China, unul în Filipine şi unul în Hong Kong.

AFACERI DE LA ZERO