ZF 24

Cât de des ar trebui să îţi schimbi locul de muncă

Cât de des ar trebui să îţi schimbi locul de muncă

Autor: GQ.ro

04.12.2014, 17:29 805

Ce perioadă de timp trebuie să treacă pentru a putea pleca de la actualul loc de muncă fără teama că viitorul angajator te va considera neserios.

Managerii companiilor sau personalul de recrutare pe care aceştia îl angajează percep schimbarea constantă a locului de muncă ca pe o lipsă de implicare şi seriozitate. Astfel,  dacă CV-ul tău arată de parcă ai jucat  "păsărică, mută-ţi cuibul" în câmpul muncii, şansele de a fi considerat o opţiune viabilă în vederea angajării scad considerabil. Totuşi, cât timp ar trebui să treacă pentru a putea pleca de la un loc de muncă fără a risca să laşi o impresie proastă pe viitor? Mashable a găsit un răspuns foarte interesant la această întrebare. 

O perioadă mai scurtă de opt luni va fi în mod cert percepută de viitorii angajatori ca un aspect negativ. Asta ar putea sugera că nu eşti dornic să petreci prea mult timp într-un singur loc, că nu ai fost capabil să te adaptezi într-un loc nou sau că nu ai trecut de o eventuală evaluare a performanţei (în cazul în care în firma respectivă se practică aşa ceva). Desigur, de multe ori există motive cât se poate de obiective pentru care nu ai stat mai mult în companie. Totuşi, ia în calcul că există riscul ca un eventual viitor angajator să sară peste CV-ul tău fără să îţi dea ocazia să i le explici. Aşadar, gândeşte-te de două ori înainte să le consemnezi, cu atât mai mult dacă nu este vorba despre un singur caz de acest gen.

Citiţi articolul integral pe www.gq.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO