ZF 24

Câţi bani au fost direcţionaţi spre investiţii pentru piste de aeroport în ultimii şase ani

Câţi bani au fost direcţionaţi spre investiţii...

Autor: Andreea Neferu

12.05.2014, 22:32 171

Lucrările de amenajare sau modernizare a pistelor pentru aeroporturi au atras cele mai mici sume din investiţiile totale în infrastructura de transport derulate în perioada 2009-2013, depăşind cu puţin 60 de milioane euro dintr-un total de 27,5 miliarde euro, potrivit unei analize realizată de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. 

Cea mai mare parte din sumă, peste 20 mld.euro,  a fost direcţionată în ultimii şase ani spre infrastructura rutieră, care cuprinde, pe lângă autostrăzi, şi drumuri judeţene sau naţionale, poduri, şosele suspendate, tu­nele şi subterane. Dintre acestea, autostrăzile au reprezentat doar 7,3% din investiţii. 

Pentru anul 2013 nu există informaţii cu privire la valoarea lucrărilor executate. 

România are 16 aeroporturi internaţionale funcţionale, care au raportat anul trecut un trafic de 10,7 milioane pasageri, nivel aproape similar cu cel de anul anterior şi în creştere cu doar 6,6% faţă de anul 2010. Cele mai frecventate sunt aeroporturile din Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara şi Târgu Mureş .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO