ZF 24

Ce planuri are noul proprietar al producătorului de pompe Aversa: relocare şi orientare spre export

Ce planuri are noul proprietar al producătorului de...

Autor: Adrian Cojocar

17.09.2013, 00:08 500
Omul de afaceri ca­na­dian Michael Topolinski, care a preluat recent activele fostei între­prinderi fali­mentare Aversa Bu­cureşti, ce deţinea monopolul pe producţia de pompe submersibile în România, spune că va angaja 200 de oameni şi va relua activitatea fabricii de săptămâna viitoare.
 
Aversa şi-a încetat activitatea de producţie în iulie, după ce a expirat contractul de închiriere a activelor cu firma Industrialexport. Aversa este singurul producător de pompe din România, iar produsele sale sunt utilizate de producătorii de energie şi în agricultură pentru sisteme de irigaţii, dar şi pentru gestionarea situaţiilor de criză în cazul unor inundaţii. Cu toate că există cerere pentru produsele sale, Aversa a ajuns în faliment după ce a înregistrat pierderi uriaşe în ultimii zece ani din cauza managementului defec­tuos, la fel cum s-a întâmplat şi cu alte com­panii-fanion ale industriei ro­mâ­neşti, precum Oltchim Râmnicu Vâlcea, Fortus Iaşi sau Tractorul Braşov.
 
„Acum Aversa pierde foarte mulţi bani şi trebuie să investim milioane de euro să o stabilizăm. Purtăm discuţii cu diverse companii străine pentru atra­gerea de contracte la export. Este vorba de contracte mari, inclusiv în Turcia. Deocamdată nu încercăm să schimbăm structura de conducere a companiei. Vrem să învăţăm businessul şi să facem schimbări din aproape în aproape”, a declarat Michael Topo­linski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO