ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
07.01.2010, 10:00 19

Presedintele islandez nu doreste sa piarda

Presedintele islandez a incercat sa impiedice o escaladare asituatiei create de decizia sa de a bloca legislatia care prevedearambursarea a peste 3,8 mld. euro Marii Britanii si Olandei, baniinjectati intr-o banca falimentara si ulterior pierduti, dupa ceguvernul a propus o data luna viitoare cand sa aiba locreferendumul care sa ofere o solutie acestei probleme. OlafurRagnar Grimson a spus ca el traieste in dupa traditiile Islandei,care este una dintre cele mai vechi democratii din lume. Prinaceasta declaratie el facea referire la faptul ca este de acord cuorganizarea unui vot national pentru a se lua o deicizie cu privirela planul de rambursare. El a reactionat pe fondul temerilor cadecizia sa ar putea trimite statul in izolare pe scenainternationala.

Bancherii se intalnesc la Basel pentru a discutaproblema riscurilor

Banca Reglementelor Internationale (BIS) i-a invitat pe cei maiimportanti bancheri centrali si finantisti la Basel, in acestweekend, unde va avea loc o intalnire unde se va discuta desprereaparitia tendintei de asumare de riscuri excesive, problema ce astat la baza crizei financiare actuale. In invitatie, BIS a spus"companiile financiare incep din nou sa aiba un comportamentagresiv, care a fost omniprezent in perioada ante-criza".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO