ZF 24

Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi

Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi
19.01.2010, 10:03 19

Talibanii lovesc centrul Kabulului

Talibanii au lansat un atac asupra Kabulului, capitalaAfganistanului, paralizand orasul. Militantii au plasat explozibilin diferite locatii din oras, au preluat controlul asupra maimultor cladiri si au incercat sa intrerupa juramantul nouluicabinet de ministri. Cel putin 12 persoane au fost ucise, iardintre acestia, 7 erau militanti, potrivit lui Abdul Rahim,ministrul apararii in Afganistan.

Grecia trebuie sa isi rezolve problemelesingura

Ministri de finante din doua state membre ale zonei euro ausugerat ca Grecia nu va primi ajutor financiar extern pentru a seputea supune regulilor bugetare impuse de Uniunea Europeana.Deficitul bugetar al Greciei a fost estimat la aproximativ 13% dinPIB in 2009. Au aparut astfel speculatii potrivit carora statul arputea intra in incapacitate de plata a datoriilor. Ministriulolandez de finante si cel german au spus ca statul trebuie sa isirezolve insa problemele singur, fara a primi ajutor din exterior.Potrivit regulilor UE, statele trebuie sa isi mentina deficitulbugetar sub 3% din PIB.

ONU vrea sa isi intareasca pozitia in Haiti

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a cerut Consiliului deSecuritate al ONU sa autorizeze trimiterea a inca 2.000 de mesageriai pacii si a inca 1.500 de ofiteri de politie ai ONU in Haiti,dupa ce au aparut tot mai multe incidente violente si tot mai multecazuri de talharie in statul afectat saptamana trecuta de uncutremur devastator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO