ZF 24

CE solicita Romaniei sa recupereze 27 mil. euro de la Automobile Craiova. Ford saluta incheierea investigatiei

27.02.2008, 13:55 18

Comisia Europeana (CE) a solicitat Guvernului sa recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, suma care reprezinta, potrivit oficialilor europeni, ajutor de stat ilegal la privatizarea constructorului auto cu grupul american Ford.

Conform comunicatului, Comisia a finalizat investigatia initiata in octombrie 2007 privind privatizarea Automobile Craiova si a constatat ca Romania a impus o serie de conditii pentru asigurarea unui anumit nivel de productie si ocupare a fortei de munca, acceptand in schimb un pret de vanzare mai redus.

Ford Europa a salutat decizia de astazi a Comisiei Europene prin care se anunta finalizarea investigatiei deschisa in cazul privatizarii Automobile Craiova, permitand astfel Ford continuarea procedurilor necesare in vederea cumpararii uzinei.

Achizitia fabricii va fi finalizata dupa adoptarea legii speciale pentru privatizarea Automobile Craiova de catre Parlamentul Romaniei. Legea speciala urmeaza sa fie adoptata in data de 4 Martie 2008.

"Planurile si angajamentele noastre pentru fabrica din Craiova raman neschimbate", a declarat John Fleming, Presedinte si CEO al Ford Europa. "Acum, scopul nostru este acela de a prelua fabrica cat mai curand posibil si de a o transforma intr-un centru de productie auto de talie internationala."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO