ZF 24

Ce spune premierul despre paşaportul de vaccinare: Aplicaţia este gata şi poate porni şi în România odată cu restul Uniunii Europene

Ce spune premierul despre paşaportul de vaccinare:...

Autor: Laura Buciu

13.05.2021, 21:54 555

Aplicaţia care reprezintă paşaportul de vaccinare este gata şi poate porni, în România, în acelaşi timp în care porneşte în toată Uniunea Europeană, a declarat, joi, premierul Florin Cîţu.

Întrebat despre paşaportul de vaccinare, premierul Florin Cîţu a spus, la Digi 24, că decizia este a Uniunii Europene, dar că România este pregătită.

„E o decizie a Uniunii Europene. Noi suntem pregătiţi, am vorbit cu STS. Când va porni, va porni şi suntem gata şi noi. Decât în afara ţării (îl folosim – n.r.). De cei care vin în ţară sau de românii care merg în altă ţară”, a spus Cîţu.

Întrebat ce a fost definitivat, premierul a spus că este vorba de o aplicaţie care va porni în toate ţările UE în acelaşi timp.

„Aplicaţia, din ce am înţeles, dar trebuie să îi dea drumul la nivelul Uniunii Europene. Trebuie să fie pornit odată sistemul. Cred că este o aplicaţie, încă nu am văzut varianta finală. Cred că se lucrează la ea. Trebuie să fie gata tot la 1 iunie. (...) Nu poţi să ai o bază de date comună. Cred că e vorba de acces la interogare”, a mai spus premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO