ZF 24

Cei mai doriţi candidaţi de pe listele firmelor de recrutare în 2014: IT-ştii şi experţii în agricultură

Cei mai doriţi candidaţi de pe listele firmelor de...

Autor: Adelina Mihai

24.12.2013, 08:13 2541

Industria IT şi agricultura vor rămâne şi în 2014 sectoarele de activitate care vor da bătăi de cap celor care fac recrutări, pentru că există deficit de candidaţi în aceste domenii, iar cei care sunt dispuşi să-şi schimbe locul de muncă nu au unele competenţe suficient de bine dezvoltate, este de părere Sorin Roibu, managing partner al firmei de consultanţă în resurse umane şi executive search Arthur Hunt.

„Recrutarea va fi mai dificilă anul viitor pentru posturile din sectoarele cu creştere rapidă, cum e  IT&C, dar şi agribusiness, pentru că oamenii au nevoie de mai mult timp să se perfecţionize, iar competenţele de management sunt o problemă, de exemplu, în sectorul IT”, a spus Sorin Roibu.

În plus, comunicarea cu candidaţii din industria IT este dificilă pentru că aceştia au un limbaj specializat, cu care recruiterii nu sunt familiarizaţi. În plus, piaţa locală ar putea fi afectată de liberalizarea pieţei muncii în unele state europene, pentru că tinerii programatori vor căuta oportunităţi externe “pe fondul socio-economic auster din România”, a adăugat Sorin Roibu.

În ceea ce priveşte salariile IT-ştilor, specialiştii în resurse umane spun că acestea vor continua să crească, până se aliniază la nivelul celor din statele europene.

“Atâta timp cât sunt sub media Europeană, salariile vor continua să crească ( cu maxim 10% pe an) dar la nivel de top s-a ajuns la o anumită saturaţie”, a mai spus Sorin Roibu.

 

Sorin Roibu a fost anul acesta unul dintre experţii în resurse umane  care au participat la dezbaterile HR Insider. Ajuns la şapte ediţii în 2013, HR Insider este un eveniment prin care periodic se organizează întânliri cu experţi în domeniul HR pentru a discuta pe marginea celor mai importante teme din acest sector, realizat sub umbrela ZF Corporate, platforma de ştiri online cu plată a ZF. Vedeţi aici intervenţia lui Sorin Roibu în cadrul dezbaterii HR Insider: bit.ly/1c092PE

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO