ZF 24

Cinci bănci din România au intrat într-un parteneriat cu Ministerul Economiei şi Fondul de Garantare pentru IMM-uri pentru credite de investiţii garantate de stat destinate IMM-urilor. Ce cuprind programele pentru stimularea investiţiilor IMM-urilor

Cinci bănci din România au intrat într-un parteneriat...

Autor: Răzvan Botea

19.12.2023, 15:35 4214

Cinci bănci din România au intrat într-un parteneriat cu Ministerul Economiei şi Fondul de Garantare pentru IMM-uri pentru credite de investiţii garantate de stat destinate IMM-urilor, anunţă într-un comunicat de presă Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

„Avantajul principal al noilor programe constă în posibilitatea accesării unei prime de capital aferentă unui credit de investiţii, solicitat la una dintre cele cinci bănci partenere: Alpha Bank, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, CEC Bank şi Unicredit Bank, credite care vor fi garantate de către Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) şi decontate ulterior de către Ministerul Economiei Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) în procent de 50% din valoarea cheltuielilor echilibile, dar nu mai mult de 500.000 lei”, transmit reprezentanţii FNGCIMM. 

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii se alătură iniţiativei Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului care va lansa o serie de trei programe cu finanţare nerambursabilă: Programul naţional de microindustrializare, Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă şi Programul de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

„Accesarea programelor se face pe principiul, ”primul venit, primul servit” exclusiv prin intermediul platformei www.programenationale2023.ro. etapa preînscrierilor începând de astăzi, 19.12.2023, ora 10:00. În vederea înrolării în aceste noi programe, au fost eliminate toate barierele birocratice si administrative prin excluderea necesităţii oricăror documente emise de autorităţi terţe, iar accesarea aplicaţiei este rapidă şi facilă, fără a fi nevoie ca antreprenorii să apeleze la servicii de consultanţă”, mai scriu reprezentanţii FNGCIMM. 

O altă faclitate a acestor programe o reprezintă flexibilitatea finanţărilor, inclusiv prin posibilitatea ajustării costurilor pe parcursul implementării, prin semnarea unui act adiţional atât cu banca cât şi cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. 

Ce cuprind cele trei programe:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO