ZF 24

Cinci firme fantomă ale unor cetăţeni chinezi implicate într-un caz de evaziune de 100 de milioane de dolari în Ilfov

Cinci firme fantomă ale unor cetăţeni chinezi...

Autor: Andrei Dumitrescu

03.02.2015, 19:24 900

Poliţiştii ilfoveni au efectuat, marţi, 14 percheziţii, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 100 de milioane de dolari prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie 2014 - ianuarie 2015, reprezentanţii a cinci societăţi comerciale de tip fantomă, cetăţeni chinezi, ar fi externalizat suma de peste 100 de milioane de dolari în China, bani ce proveneau din evaziune fiscală.

Poliţiştii au depistat în flagrant delict, doi reprezentanţi ai societăţilor în cauză, care depuneau suma de 300.000 dolari la o unitate bancară, bani ce proveneau din activităţi ilicite şi care urmau să ajungă în China.

La acţiune au participat peste 150 de poliţişti din cadrul unităţii centrale şi teritoriale ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO