ZF 24

Cine au fost invitaţii de onoare ai lui Ion Ţiriac la deschiderea primei colecţii private de automobile exclusiviste. Galerie Foto

Cum arată maşinile din galeria auto a lui Ţiriac

Cum arată maşinile din galeria auto a lui Ţiriac

28.11.2013, 19:14 3469

Ion Ţiriac a deschis oficial astăzi Ţiriac Collection, o galerie ce cuprinde aproape 80 de automobile din cele 250 deţinute, cea mai veche fiind un Hurtu produs în 1899, iar cea mai nouă este un Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss Edition produs în 2009 într-o ediţie limitată la 75 de unităţi.

Printre invitaţii de onoare prezenţi la eveniment s-au numărat Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier al României, de asemenea pasionat de automobile şi motociclete şi care deţine maşini de colecţie, Victor Ponta, actualul prim-ministru, care anterior participa la probele de raliu în calitate de co-pilot şi Adrian Năstase, premier între 2000 şi 2004. De asemenea, la eveniment a fost prezentă şi Camelia Bazac, care alături de Ionuţ Bazac deţine dealerul Ferrari Forza Rossa.

Cei mai numeroşi dintre invitaţii de onoare au fost oameni din sport, pornind de la Ilie Năstase, Gigă Hagi şi Gheorghe Popescu, dar şi Octavian Belu, Mariana Bitang, Gabi Szabo, Elisabeta Lipă şi Bogdan Stelea.

Din industria auto au fost prezenţi Leonard Leca, CEO Tiriac Holdings, Daniel Antor, directorul general al ŢiriacAuto, cea mai mare reţea de dealeri de pe piaţa locală, Mihai Ivănescu, preşedintele Premium Auto, importatorul Land Rover şi Jaguar, parte a Ţiriac Holdings dar şi Boris Bilich, directorul general al Mercedes-Benz România.

Oficialii grupului ţiriac nu au menţionat valoarea investiţiei, dar având în vedere suprafaţa centrului Ţiriac Collection de 2.200 de metri pătraţi, cel mai probabil compania a investit câteva sute de mii de euro în amenajarea spaţiului expoziţional.

Printre cele mai renumite exemplare din colecţia sa se numără un  Rolls Royce Phantom care i-a aparţinut anterior lui Elton John, o limuzină Mercedes-Benz 600 din anii ‘60, un Aston Martin DB5, cunoscut din seria de filme cu James Bond, dar şi o motocicletă Harley Davidson din 1977.

De asemenea, în colecţie se regăsesc cele şase limuzine Rolls Royce Phantom fabricate până în anii ‘60, iar printre acestea este şi Phantom 4, care a fost asamblat în doar 16 exemplare şi toate vândute numai Caselor Regale.

În total sunt prezentate 30 de mărci auto şi moto precum Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson şi Indian Scout.

Galeria va fi expusă publicului începând cu data de 29 noiembrie. Potrivit oficialilor, va fi o taxă de intrare pentru public de 15 lei şi vor exista reduceri la jumătate pentru elevi, studenţi şi bătrâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO