ZF 24

Citigroup va inapoia 20 mld. dolari din banii contribuabililor americani pentru a putea acorda bonusuri angajatilor

14.12.2009, 16:02 17

Citigroup, grupul financiar care a beneficiat de cei mai multibani din programul guvernamental de sustinere a sectorului bancar,a ajuns la o intelegere cu autoritatile pentru restituirea a 20 demiliarde de dolari din banii contribuabililor, pentru a scapa derestrictiile impuse de stat in privinta primelor acordateangajatilor, scrie Bloomberg.

Citigroup, singurul mare creditor american care depinde inca deceea ce guvernul a numit "asistenta financiara exceptionala", vastrange banii printr-o emisiune de titluri proprii.

Conform intelegerii, Departamentul Trezoreriei Statelor Unite vavinde actiuni Citigroup de pana la 5 miliarde de dolari intr-ooferta publica, dupa ce va fi incasat dividende si dobanzi de 3,1miliarde de dolari de la banca. Totodata, Citi va vinde actiuni noide 17 miliarde de dolari, pentru a completa fondurile necesarerambursarii ajutorului de stat de 20 de miliarde de dolari, la carese adauga dobanzi, dividende si prima de rambursareanticipata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO