ZF 24

Cladirea General Motors din Manhattan, cel mai scump edificiu de birouri din lume

25.05.2008, 16:48 19

Dezvoltatorul new-yorkez Harry Macklowe va vinde cladirea General Motors si alti trei zgarie-nori din Manhattan companiei Boston Properties, pentru suma de 3,95 miliarde de dolari (2,5 miliarde de euro), scrie Bloomberg.
Boston Properties va plati 1,47 miliarde de dolari (933 de milioane de euro) in lichiditati, 2,47 miliarde de dolari (1,56 miliarde de euro) sub forma de datorii cu rata a dobanzii fixa si 10 milioane de dolari (6,34 milioane de euro) sub forma unei oferte de parteneriat limitat.
Bancile americane Goldman Sachs si Morgan Stanley vor contribui si ele cu o suma nespecificata. Tranzactia va sterge datoria de 1,4 miliarde de dolari (888 de milioane de euro) pe care Macklowe o are fata de Fortress Investment Group, de la care a contractat anul trecut un imprumut de 1,2 miliarde de dolari (761 de milioane de euro) pentru a putea achizitiona sapte cladiri ale Equity Office Properties Trust din New York, in valoare de 7 miliarde de dolari (4,44 miliarde de euro).
Macklowe oferise cladirea General Motors drept garantie pentru acel imprumut. Tranzactia evalueaza cladirea GM la 3 miliarde de dolari (1,9 miliarde de euro), aceasta devenind astfel cea mai scumpa cladire de birouri din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO