ZF 24

CNAS a penalizat 8 spitale din ţară cu 1,5 mil. lei după nereguli descoperite în urma un control inopinat

CNAS a penalizat 8 spitale din ţară cu 1,5 mil. lei...

Autor: Ioana David

04.02.2014, 14:36 289

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a penalizat opt spitale din ţară cu suma totală de 1,5 mil. lei în urma unor nereguli descoperite după un control inopinat desfăşurat în perioada 17 – 20 decemebrie.

Fiecare dintre cele opt spitale au fost penalizate cu 1% din valoarea banilor primiţi de la CNAS în lunile în care au fost identificate neregulile. 

Cele opt unităţi sunt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Sitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea,  Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu, Institutul Oncologic "prof. dr. Al. Trestioreanu".

Suma de 1% reprezintă nivelul minim ce putea fi aplicat drept penalitate.

Printre neregulile descoperite se numără faptul că nu au asigurat medicamentele pentru pacienţi, aceştia fiind nevoiţi să-şi cumpere singuri medicaţia şi faptul că o parte dintre serviciile oferite în regim de spitalizare de zi au fost nejustificate.

Controlul a fost efectuat de către Direcţia Generală de Monitorizare, Control şi Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), structură care are rolul de a realiza controale şi de a investiga fraudele din cadrul decontărilor realizate de CNAS.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO