ZF 24

CNVM: Analizam o eventuala actiune concertata intre Midfair si ceilalti actionari ai Flamingo

08.10.2009, 18:28 154

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) analizeaza inprezent o eventuala actiune concertata existenta intre MidfairManagement Services si ceilalti actionari semnificativi airetailerului electroIT Flamingo International (FLA), dupa ceMidfair a ajuns sa detina 21,963% din drepturile de vot alecompaniei in urma achizitiei unui pachet de actiuni de la fondul deinvestitii american QVT, potrivit reprezentantilor CNVM.

Midfair Management Services SRL este controlata de o firma dinCipru, Midfair Limited, ai carei actionari nu sunt cunoscuti. Firmaare sediul in magazinul Unirea, controlat de omul de afaceri DanAdamescu, unde este inregistrata si firma Nova Trade, prinintermediul careia familia Adamescu a cumparat la inceputul anului17,5% din actiunile Flamingo.

Dupa intrarea Midfair Management Services in actionariatulFlamingo, pe data de 14 septembrie, Alexander Adamescu, fiul luiDan Adamescu a fost numit presedinte al Consiliului deAdministratie al companiei.

"In situatia in care exista actionari persoane fizice saujuridice ce actioneaza in mod concertat cu Midfair ManagementServices SRL si care impreuna cu aceasta detin mai mult de 33% dindrepturile de vot asupra Flamingo International, Midfair ManagementServices si persoanele cu care actioneaza in mod concertat auobligatia sa respecte prevederile art.203 din Legea nr.297/2004privind piaţa de capital", au precizat reprezentantii CNVM.

Potrivit legii, un investitor care ajunge sa controleze in moddirect sau indirect peste 33% din drepturile de vot ale uneicompanii listate are obligatia sa lanseze o oferta publica depreluare pentru participatiile celorlalti actionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO