ZF 24

CNVM suspenda brokerii de la Orizont Vest inca 30 de zile, iar pe cei de la NHL Securities ii restrictioneaza

21.01.2009, 18:25 29

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a prelungit cu 30 de zile suspendarea autorizatiei de functionare a societatii de brokeraj Orizont Vest din Oradea incepand de vineri, 23 ianuarie, potrivit bulentinului saptamanal emis de institutie.


La finalul anului trecut, Comisia a suspendat pentru prima oara autorizatia de functionare a societatii Orizont Vest pentru o perioada de 30 de zile si a interzis prestarea serviciilor de investitii financiare care exced capitalului initial de 125.000 de euro pana la remediere situatiei privind capitalul initial.

De asemenea, Comisia a restrictionat, pe o perioada de 90 de zile, prestarea de catre societatea de brokeraj NHL Securities din Bucuresti, a serviciilor de
investitii financiare care exced capitalului initial echivalentul in lei a 50.000 euro, in vederea incadrarii in limitele fondurilor proprii aferente obiectului de activitate autorizat in prezent, potrivit unei ordonante emise de Comisie.

In cele 90 de zile, brokerul din Bucuresti nu poate detine fonduri si/sau instrumente financiare apartinand investitorilor. Astfel, NHL Securities are obligatia de a le transfera in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei, in conformitate cu instructiunile clientilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO