ZF 24

Colliers: Investitiile in locuinte noi pot aduce in doi ani randamente de 170%

23.05.2007, 13:39 17

Randamentul obtinut din investitii in apartamente construite in ansamblurile rezidentiale noi poate ajunge, in doi ani de la achizitie, la peste 170%, potrivit companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

"Bursa pietei imobiliare este extrem de profitabila si chiar mai sigura decat cea de valori, bazandu-se pe o crestere medie anuala a pietei rezidentiale cu 20% si chiar cu 50% pentru proiectele deosebite, de calitate superioara si cu o locatie foarte buna", se arata intr-un comunicat al Colliers.

In opinia analistilor Colliers, randamentul unei astfel de investitii, calculat ca raport intre profitul realizat si capitalul investit pentru un apartament achizitionat in stadiul de proiect, cu 200.000 de euro, ajunge la 176%.

"Pentru achizitionarea acestuia, dezvoltatorul ofera ca metoda de plata sistemul 25% avans plus 75% la livrare. In aceste conditii, cumparatorul va plati 50.000 euro avans la semnarea ante-contractului de vanzare-cumparare, urmand sa plateasca 150.000 la livrare. Aplicand o crestere de 20% pe an a pretului, la finalizarea constructiei, pentru care s-a calculat o medie de doi ani, apartamentul se va putea vinde cu 288.000 euro", explica reprezentantii Colliers. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO