ZF 24

Comisia Europeană obiectează la interzicerea exporturilor de produse agricole româneşti

Comisia Europeană obiectează la interzicerea...

Autor: Dorin Oancea

13.04.2020, 15:29 407

Comisia Europeană şi-a exprimat dezaprobarea faţă de decizia României de a interzice exporturile de produse agricole şi a spus că evaluează modul în care decizia ar putea afecta comerţul pe piaţa unică, relatează Bloomberg.

România interzis vânzările de mărfuri agricole, inclusiv grâu, porumb şi zahăr, în afara Uniunii Europene. Guvernul român intenţionează să permită în continuare comercializarea produselor alimentare în UE, dar cumpărătorii trebuie să demonstreze că acestea nu sunt destinate exportului.

Comisia Europeană a declarat că nu există motive pentru a limita comerţul pe piaţa unică sau în afara acesteia. Restricţiile reprezintă o „povară nejustificată” pentru exportatorii agricoli şi vor afecta securitatea alimentară, apreciază instituţia europeană.

"Comisia nu are nicio informaţie care să indice că România se confruntă sau se va confrunta în curând cu deficienţe de produse agricole destinate consumului uman", a declarat Janusz Wojciechowski, comisarul UE pentru Agricultură. „Măsura raportată pare să fie disproporţionată.”

Comisia Europeană este în contact cu oficialii români şi evaluează impactul interdicţiei. Menţinerea unui lanţ de aprovizionare cu alimente este o prioritate pe fondul epidemiei de coronavirus, a mai comunicat executivul european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO