ZF 24

Compania aeriană Blue Air estimează afaceri de 460 mil. euro în 2018 şi are 20% reducere la zboruri

Compania aeriană Blue Air estimează afaceri de 460 mil....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.12.2018, 11:35 1027
 

Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu acţionariat privat românesc, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 460 de milioane de euro, în creştere cu circa 10% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza informaţiilor furnizate de companie.

Anul acesta, transportatorul înfiinţat în urmă cu 14 ani, a investit 16 milioane de euro în flotă, în dezvoltarea profesională a echipei şi în dezvoltarea reţelei de rute. Flota Blue Air este formată din 30 de aeronave Boeing 737.

Cu ocazia împlinirii a 14 ani de zbor, compania anunţă reduceri de până la 20% la biletele de avion – pentru rezervări realizate pe site-ul Blue Air.

Compania are baze la Bucureşti, Iaşi, Bacău şi Cluj, iar în timpul verii la Constanţa. În Europa, Blue Air continuă să investească în bazele din Italia (Torino şi Alghero), Cipru (Larnaca) şi Marea Britanie (Liverpool). De pe toate cele nouă baze ale sale zboară, anual, spre mai bine de 100 de destinaţii din 16 ţări.

După mai mulţi ani de creştere accelerată, Blue Air a dedicat anul 2018 consolidării companiei. Odată cu această nouă etapă, compania îşi va atinge obiectivele propuse pentru următorii ani: o flotă de 50 avioane şi să devină una dintre cele mai importante companii aeriene din Europa.

În istoria de 14 ani a companiei au fost transportaţi peste 26 de milioane de pasageri şi au fost parcurşi peste 300 de milioane de kilometri, suficienţi pentru a da ocolul Pământului de 7.500 de ori.

Anul acesta, compania a inaugurat ruta Bucureşti – Bacău, iar prin baza de la Constanţa a facilitat călătoria din vestul şi centrul ţării spre litoralul românesc. De asemenea, a lansat zboruri pe ruta Bucureşti – Palma de Mallorca şi Bucureşti – Paris Charles de Gaulle, ca alternativă la Paris Beauvais.

În plus, la rutele directe din Bucureşti către Oslo, Helsinki şi Stockholm, Blue Air a adăugat ruta Torino - Stockholm. Tot de la Torino, au fost lansate şi zborurile spre Paris Charles de Gaulle, Stuttgart şi Sevilla, iar la mijlocul lunii decembrie va avea loc zborul inaugural Torino – Cracovia. De pe baza de la Liverpool s-au inaugurat, în 2018, zborurile directe spre Palma de Mallorca şi Malaga.

Transportatorul aerian este controlat din 2013 de Teodor Cristian Rada, Marius Puiu, Tudor Constanti­nes­cu şi Luciana Păunescu. Marius Puiu a devenit în acest an director general al Blue Air, înlocuindu-l pe Gheorghe Răcaru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO