ZF 24

Compania daneza FirstFarms a cumparat un nou teren agricol in Romania

24.09.2007, 15:08 52

Compania daneza FirstFarms, cu activitati in domeniul agricol si al cresterii animalelor, a achizitionat alte 800 de hectare de teren agricol in Romania, suprafata totala detinuta de firma ajungand astfel la circa 3.000 de hectare, informeaza Mediafax.

Compania daneza a anuntat in acest an ca este interesata sa intre si sa se dezvolte pe piata romaneasca, in domeniul agriculturii si al cresterii animalelor, deschizand o subsidiara, FirstFarms Romania, in luna mai. Totodata, danezii au achizitionat mai multe suprafete agricole.

Cel mai recent pas al companiei, in procesul de extindere, este achizitia companiei Cistapibe din localitatea Cisnadie, judetul Sibiu, intrand astfel si in posesia celor 800 de hectare de teren agricol pe care firma romaneasca le detinea. Acordul de achizitie include si mai multe cladiri, printre care un centru de depozitare a cerealelor cu o capacitate de 2.500 de tone si echipamente.

"FirstFarms a incheiat un acord pentru achizitia unei firme romanesti din domeniul agricol - Cistapibe, care detine 800 de hectare de teren agricol in partea de vest a Romaniei, la circa 800 de kilometri de Bucuresti. Terenul se afla in vecinatatea zonei unde FirstFarms a anuntat ca a mai cumparat suprafete agricole. (...) Estimam ca terenul poate fi pregatit pentru cultivare in toamna acestui an", se arata intr-un comunicat al companiei daneze.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO