ZF 24

Companiile se plâng că nu sunt suficienţi ”meseriaşi” să angajeze, dar elevii ocolesc în continuare şcolile profesionale, în ciuda salariilor pe care ar putea să le câştige. Începe etapa a doua de admitere pentru peste 20.000 de locuri neocupate. Elevii pot primi şi o bursă lunară de minimum 200 de lei

Companiile se plâng că nu sunt suficienţi...

Autor: Daniela Timofti

30.08.2018, 16:15 308

“În zilele de vineri, 31 august şi luni, 3 septembrie, până la ora 15:00, elevii interesaţi se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă şi care organizează sesiune de preselecţie pe baza fişelor de înscriere în învăţământul profesional de stat. Pe 5 septembrie are loc înscrierea la unităţile de învăţământ profesional cu locuri libere şi care nu organizează sesiune de preselecţie. Candidaţii respinşi în urma sesiunii de preselecţie se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere şi care nu organizează sesiune de preselecţie”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

După prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat au mai rămas aproape 19.000 de locuri libere, fiind ocupate iniţial peste 18.000 locuri.

“Înscrierea în vederea admiterii în învăţământul dual este programată, de asemenea, în zilele de 31 august şi 3 septembrie, până la ora 15:00, în unităţile de învăţământ care au acest tip de ofertă şi care mai au locuri libere. Pe lângă fişa de înscriere în învăţământul profesional de stat, va fi anexată şi fişa de opţiuni pentru învăţământul dual, care se eliberează şi se completează la unitatea de învăţământ care organizează învăţământ dual”, se mai arată în comunicatul de presă.

Pentru anul şcolar 2018-2019, la nivel naţional, în învăţământul dual mai sunt disponibile 3.000 de locuri, în sesiunea de vară fiind admişi 3.000 de elevi.

MEN precizează că formarea elevilor este susţinută financiar prin bursa profesională, care se acordă în cuantum de 200 lei lunar, de la bugetul de stat, dacă elevul este înscris în învăţământul profesional, respectiv minimum 400 de lei lunar, dacă elevul este înscris în învăţământul dual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO