ZF 24

Concurenţa va fi de trei pe loc pentru Start-Up Nation

Concurenţa va fi de trei pe loc pentru Start-Up Nation

Autor: Florentina Niţu

30.01.2019, 00:05 591

Specialiştii estimează că vor fi depuse peste 30.000 de proiecte până la închiderea ediţiei din 2018.

În ritmul actual de creştere a numărului de proiecte depuse pentru finanţarea de 200.000 de lei de la stat pentru deschiderea unei afaceri prin programul Start-up Nation se va ajunge la o concurenţă de trei idei de afaceri pe loc finanţat, estimează consultanţii. Aflat la a doua ediţie, Start-Up Nation a depăşit numărul de proiecte depuse din prima ediţie, ajungând la peste 19.300 de proiecte înscrise în aplicaţie, cu 13 zile înainte de închidere. În 2017 au fost 19.297 aplicanţi înscrişi pe toată durata programului, însă doar 7.200 au obţinut finanţare.

„Până la încheierea ediţiei, numărul de proiecte depuse va ajunge la 32.000, dacă se menţine ritmul de înscriere. Motivele pentru care au fost depuse atât de multe proiecte sunt reclama foarte intensă făcută acestui program şi faptul că este prezentat în ideea ca nu ai nevoie de niciun ban. Un alt motiv pentru care se depun atât de multe proiecte este acela că informaţia dintr-un astfel de proiect este minimă. Un astfel de proiect se scrie în câteva ore, maximum o zi, de o persoană care nu are habar de contabilitate sau economie“, spune Florin Fudulu, consultant de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO