ZF 24

Confruntati cu o criza fara precedent, bancherii centrali uita de problemele lor traditionale

09.10.2008, 22:00 17

Va mai amintiti de problema independentei bancilor centrale? De tintele de inflatie? Bancherii centrali au fost nevoiti sa renunte la astfel de idei, in conditiile in care se lupta sa controleze o lume nou, caracterizata de o scadere a volumului creditelor si de o raspandire rapida a fricii.

Marti, banca centrala din Australia a redus dobanda de politica monetara cu 1%, pana la 6%. Valoarea a fost de doua ori mai mare decat se asteptau economistii. Mai mult, miercuri investitorii au asistal la o masura comuna de reducere a dobanzilor a celor mai puternice banci centrale din lume in incercarea de a combate declinului economic, scrie International Herald Tribune. Si totusi, spun analistii, reducerea dobanzii oficiale nu are capacitatea de a stabiliza intregul sistem financiar.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care este problema principala in acest caz si ce efecte au pierderile pe segmentul de creditare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO