ZF 24

Consiliul Concurentei investigheaza piata deseurilor industriale

11.03.2008, 12:22 16

Consiliului Concurentei a declansat o investigatie din oficiu pe piata colectarii, prelucrarii si comercializarii deseurilor industriale reciclabile, investigatia urmarind o posibila incalcare a Legii Concurentei (art.5 alin (1)) de catre anumiti agenti economici din domeniu. Ca urmare, inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat inspectii inopinate la o serie de societati active pe aceata piata.

Documentele si declaratiile ridicate in cadrul inspectiei inopinate se afla in analiza Consiliului Concurentei, in cadrul procedurii specifice de investigatie.

Legea concurentei (21/1996) interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, orice decizii luate de asociatiile de agenti economici si orice practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata romanea sca sau pe o parte a acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO