ZF 24

Copos are în plan investiţii de 5,4 mil. euro anul viitor. Pe listă sunt hotelurile Crowne Plaza, Poiana de la munte şi Europa de la mare

Copos are în plan investiţii de 5,4 mil. euro anul...

Autor: Mirabela Tiron

30.09.2013, 00:08 34
Omul de afaceri George Copos are în plan investiţii de 5,4 milioane de euro anul viitor în turism, hotelul Crowne Plaza din Capitală, Europa din Eforie Nord şi hotelul Poiana din staţiunea Poiana Braşov fiind incluse pe această listă.
 
„La hotelul Poiana din Poiana Braşov  este în plan transfor­ma­rea acestuia în imobil cu apar­tamente“, au transmis ofi­cialii companiei Ana Ho­tels, proprietara hotelului. Pentru acest pro­iect s-a bugetat o investiţie de circa 3,5 mi­lioane de euro ce va fi demarată în 2014. Sco­pul final al apartamentelor nu este sta­bilit încă, ci se va decide după transformarea lor, în funcţie de condiţiile din piaţă.
 
„Fie vor fi scoase la vânzare, fie se vor în­chi­ria“, au mai transmis oficialii companiei.
 
Hotelul Poiana are 53 de camere clasi­ficate la trei stele. În Poiana Braşov, omul de afa­ceri mai deţine unităţile de patru stele Sportul (106 camere) şi Bradul (59 camere). În hotelul Sportul, Copos a investit circa 11 mi­lioane de euro în renovare şi dezvoltarea unui centru spa şi a unui centru de conferinţe.
 
Pentru anul trecut, se estima la cele trei ho­teluri de la munte o cifră de afaceri de 3,6 milioane de euro. Rezultatele oficiale nu au fost însă făcute publice. În Poiana Braşov autorităţile au investit 28 de milioa­ne de euro în dezvoltarea domeniului schiabil. În ur­ma acestei investiţii, suprafaţa schiabilă a sta­ţiunii Poiana Braşov a crescut cu 35 de hec­tare, până la 85 de hectare, iar lungimea pâr­tiilor de la 16,4 kilometri la 24 de kilometri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO