ZF 24

Creditul luat de Ioana Băsescu de la CEC Bank a încălcat sau nu legislaţia, regulamentele BNR şi normele interne de creditare?

Creditul luat de Ioana Băsescu de la CEC Bank a...

Autor: Ciprian Botea

11.12.2013, 00:08 1363

Creditul luat de Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, de la CEC Bank reprezentând echi­va­lentul în lei a peste un milion de euro pentru achiziţia unui teren agricol de aproape 300 de hectare în judeţul Călăraşi a ridicat semne de întrebare privind legalitatea contractului de credit în condiţiile în care suma acordată a fost cu 65% peste plafonul standard stabilit de bancă, iar dobânda a fost cu un punct procentual sub nivelul afişat de CEC în oferta curentă.

De asemenea, contractul a iscat speculaţii privind acordarea unui tratament preferenţial Ioanei Băsescu având în vedere aprobarea ra­pidă a creditului.

Raportul BNR privind creditul acordat fiicei preşedintelui concluzionează însă că „s-a acor­dat în condiţii de respectare a normelor in­terne ale CEC şi a normelor de prudenţă ale BNR“, a declarat Nicolae Cinteză, directorul Di­recţiei Supraveghere din BNR, citat de Me­diafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO