ZF 24

Cristian Tantareanu si-a vandut vila pe net pentru 3,5 mil. euro (Update)

28.06.2007, 11:36 107

Vila de la Corbeanca a omului de afaceri Cristian Tantareanu a fost vanduta pe site-ul magazinuldecase.ro pentru 3,5 milioane de euro, concretizand astfel cea mai mare tranzactie de pe domeniul online, a anuntat astazi compania care administreaza site-ul.

Directorul companiei, Matei Malos, a declarat ca locuinta a fost cumparata de o firma de catering din Bucuresti dar a refuzat sa ofere alte detalii.

Omul de afaceri Cristian Tantareanu va investi suma obtinuta intr-o baza sportiva care va avea de mai multe terenuri de sport, piscine, restaurante si spatii de joaca pentru copii.

"Am vandut casa pentru ca eu ma mutasem de acolo, iar de doi ani statea goala. Banii obtinuti vor fi investiti intr-o baza sportiva la Corbeanca, a carei constructie a inceput deja. Investitia totala, cu teren cu tot, se va ridica la circa sase milioane de euro. Terenul, care valoreaza doua milioane de euro, este deja in proprietatea mea", a declarat agentiei Mediafax Cristian Tantareanu.

Vanzarea vilei de la Corbeanca reprezinta aproximativ 8% din valoarea tranzactiilor efectuate prin sistemul MagazinulDeCase de pana acum, acestea fiind estimate la 37 milioane de euro, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Proprietatea beneficiaza de un teren de 7000 mp, imobilul avand ca destinatie locuinte individuale cu o suprafata totala de 550 mp. Imobilul are ca anexa un club cu suprafata de 770 mp si 360 mp terase. Clubul, are in componenta sala de conferinte, bar, discoteca, saune si bai. Magnatul a economisit astfel 90.000 de euro, comisionul aferent unei agentii imobiliare in cazul in care tranzactia s-ar fi facut prin intermediul acesteia, se arata intr-un comunicat al companiei

Sistemul MagazinulDeCase.ro functioneaza in Romania de la jumatatea lunii octombrie 2006, servicii similare existand atat in Europa Occidentala cat si in SUA. Acest tip de serviciu a fost consacrat la nivel international sub denumirea generica de For Sale By Owner (FSBO). Anuntul este publicat pe site pentru o taxa de 99 de lei, valabila pana la vanzarea locuintei.
Numarul de clienti ai domeniului va ajunge luna aceasta la circa o mie, a mai precizat Matei Malos.






Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO