ZF 24

Cristina Bâtlan şi Roberto Bâtlan, fondatorii Musette, investesc într-un start-up din zona proiectelor de energie fotovoltaică în sectorul industrial

Cristina Bâtlan şi Roberto Bâtlan, fondatorii Musette,...

Autor: Roxana Rosu

08.06.2023, 10:03 3043

Cristina Bâtlan şi Roberto Bâtlan, fondatorii brandului de încălţăminte şi accesorii Musette, investesc în startup-ul Energoloop, fondat în parteneriat cu Eduard Fariseu, şi care funcţionează sub forma unui hub fotovoltaic care oferă soluţii entru finalizarea proiectelor de autoconsum în sectorul industrial, dar şi pentru parcurile fotovoltaice.

Eduard Fariseu  a fost unul dintre tinerii antreprenori care au obţinut finanţare în cadrul emisiunii “Imperiul Leilor”, difuzată pe Pro TV.

Energoloop a fost înfiinţată în urmă cu 6 luni şi a finalizat proiecte cu o putere totală instalată de aproximativ 6 MW, până la finalul anului fiind contractaţi încă 20 de megawaţi. Ţinta companiei pentru următorii doi ani este construcţia de cel puţin 100MW la sol pentru producătorii de energie electrică din surse regenerabile.

Serviciul începe prin stabilirea, alături de management, a obiectivului de independenţă energetică, definind resursele de potenţial energetic disponibile şi oferind servicii complete de autorizare - proiectare, furnizare de echipamente, racordare, punere în funcţiune şi asistenţă în procesul de vânzare a energiei electrice produse.

„Având în vedere realitatea actuală din piaţă, cu facturi mari la energie, vrem să ajutăm companiile să devină independente energetic, iar Energoloop este o soluţie <<one-stop-shop>> de servicii complete şi adaptate la dimensiunea şi cerinţele fiecărui proiect în parte, economisind timp şi bani în acest proces. Practic, oferim posibilitatea unui preţ mai redus, cu amortizare integrală a investiţiei pentru consumatori într-un interval de 3 - 3,5 ani, soluţii de finanţare directe către noi, timp de execuţie mic şi acoperire naţională pentru realizarea proiectelor fotovoltaice de orice dimensiune”, explică Eduard Fariseu, CEO şi co-fondator Energoloop, care deţine o specializare în energie regenerabilă şi peste 3 ani de experienţă în domeniu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO