ZF 24

Criza imobiliara din Spania se extinde si in marile orase

08.04.2008, 22:00 24

Criza imobiliara din Spania, care initial s-a manifestat doar in zonele litorale ale tarii, incepe sa se manifeste si in mediul urban, afectand preturile din zonele rezidentiale si cele comerciale, fiind de asteptat ca in urmatoarele luni acestea sa scada cu aproximativ o cincime, scrie cotidianul maghiar Budapest Business Journal.

"In cazul preturilor proprietatilor imobiliare comerciale, daca acestea continua sa scada cu inca 20%, atunci putem spune ca avem echilibru pe piata", a declarat Ismael Clemente, directorul RREEF, divizia imobiliara a Deutsche Bank din Spania. Chiar si atunci, complexele comerciale neaflate in zonele de mare interes vor avea dificultati in a-si gasi cumparatori, de vreme ce investitorii se vor retrage in asteptarea unor discounturi mai mari din partea dezvoltatorilor imobiliari, presati sa vanda cat mai repede, in conditiile in care vor fi afectati de criza creditelor care se manifesta la nivel international.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine parerea analistilor cu privire la piata imobiliara din Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO