ZF 24

Cum se fac 30 de milioane de euro din 3 hartii

25.05.2009, 14:33 68

150 de hectare de teren apartinand comunei Sanandrei, aflata in "buza" Timisoarei, au fost vandute la pretul derizoriu de 67.650 de euro, in conditiile in care pretul minim pentru un singur hectar in aceasta zona era de 200.000 de euro, scrie Gandul.

Beneficiarul incredibilei tranzactii este un apropiat al PD-L, omul de afaceri Nicolae Mann. De numele acestuia se leaga un alt tun imobiliar: operaţiunea "Terenuri pentru Mercedes" - transferarea ilegala a peste 650 de hectare din tot judetul Timis in zona fostului IAS de la Sanandrei, cu sprijinul Prefecturii Timis si a mai multor lideri democrat-liberali. Terenul a fost apoi ofertat concernului Daimler pentru constructia unei fabrici Mercedes, dar investitorii au ales Ungaria. Oricum, prin transferurile ilegale de terenuri, firma controlata de Mann a ramas cu un profit de zeci de milioane de euro. Despre cum se fac 30 de milioane de euro din 3 hartii cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO